dilluns, 8 de febrer del 2016

FUNDACIÓ MONA

El dissabte vam anar a veure la Fundació MONA (feu una ullada).
Vam anar en tren fins a Riudellots i caminant fins a la fundació, que a pesar de no tenir les millors condicions meteorològiques, és bon entorn pels primats. A la fundació s'encarreguen de recuperar i rehabilitar a ximpancés i macacos que han estat maltractats, a circs o a cases particulars de manera il·legal.
A la visita guiada ens van explicar moltíssimes coses sobre com viuen els ximpancés, en quines condicions els van trobar i moltes de les sequel·les físiques i psicològiques que tenen com a consequència dels maltractaments i de la alimentació inadequada que van rebre. Ens van contar la història de tots els ximpancés i macacos que viuen allà i com s'arranquen el pél, s'autolesionen o com alguns segueixen necessitant el contacte i l'atenció d'humans i tenen problemes de sociabilització entre ells. 

Però també ens van ensenyar com viuen ara, com ha canviat la seua vida des de llavors. És curiós com s'assemblen a nosaltres i com necessiten també viure en companyia d'altres primats de la seua mateixa espècie.
La veritat és que vam aprendre molt, vam fer moltes fotos i ens ho vam passar molt bé. Va ser una experiència molt recomanable!


Yeremy i Rosa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada